Belgisk wit

Dagens bryggning är en belgisk wit med apelsinskal och krossade korianderfrö, förutom en blygsam bittergiva. Provar att brygga med WLP400. Förkulturen doftade underbart, så jag hoppas på succé 🙂

Provkörde min nya doppvärmare på 2000W. Den förkortade tiden till kok från ca 45 min till 15 min.
Apelsinskal och krossade korianderfrö.
Att kombinera spisen med doppvärmaren blev för bra, men den var som sagt en god hjälp för att nå upp kok.
Humle, apelsinskal och korianderfrö kokte jag i påse, så kylning fungerade perfekt utan problem från 100° till 17°.
Premiär för jäskylen! Det var på håret att jag fick plats med jäsröret, får kanske köra någon slags blow-off i framtiden istället. Diverse givare här och där 🙂
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.