Berliner weisse smaksättning

Min berliner weisse har nu stått och puttrat i två veckor. Det har hittills inte precis luktat hallon från jästen och mjölksyrabakterierna, men det blir det ändring på nu. Har ”torrhumlat” den med 5 kg hallon som jag pastöriserat i ca 80° i tio minuter.

Weissen smakade ganska lovande men jag är lite bekymrad över det något höga SG på 1018 som jag tog i samband med att jag tappade om till sekundär. Jag hade nog förväntat mig att den skulle jäst ner lite mer än så, men det kanske tar sig nu när jästen får lite mer socker att snaska på.

Skulle det bli så att det inte sjunker mycket mer är så, så blir det nog ändå en jävla god öl framåt sommaren. Och det gör ingenting om det skulle bli en folköl av det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.