Fortsätter i vetemaltens tecken.
Har idag bryggt en berliner weisse som jag komemr att smaksätta med hallon i sekundären.
Bryggningen gick helt problemfritt denna gången och jag la ner god tid, närmare bestämt 2,5 timmar, på att laka.
Totalt gick det hela på 7 timmar inklusive rengöring. Börjar faktiskt bli lite sugen på att komplettera med doppvärmare för att snabba på uppkok.
Klockade för skojs skull kylning av vört med motströmskylare idag för att se hur lång tid det faktiskt tar. 20 liter 100° vört till 22° tog blygsamma 10 minuter. Jag brukar koka humlen i BIAB-påsen, men denna gången tillämpade jag whirlpool istället för att undvika humlestopp i motströmskylaren, vilket fungerade mycket bra.
Tänkte låta den jäsa i lugn och ro i två veckor och sedan tappa om den i sekundär och tillsätta pastöriserade hallon och jäsa ytterligare en vecka. Har läst att om man tillsätter fruko eller bär direkt vid primären så kan det hämma jästen.