Bryggdag – ”Stafnsthorp”

Idag var det dags att brygga ”Stafnsthorp”, vilket är namnet byn Staffanstorp gick under på 1300-talet.

Målet med denna är en lite svagare och lättare sommardryck, på runt 4-5%. Tidigare bryggder har hamnat på mellan 6,7% och 8,2%, vilket kan vara lite tungt en törstig dag. Brygger på basmalt och två sorters karamellmalt samt humlegivor med Chinook och Saaz. Torrhumlas slutligen med Saaz.

Bryggningen gick på runt fem timmar inklusive städning efteråt. Har snabbats upp en del tack vara större kittel (vilket ger färre kastruller att diska) samt BIAB som ger lite snabbare lakning.

Tyvärr missade jag första humlegivan, så den kom i senare vilket kommer ge ett betydliget lägre IBU. Synd, men det blir nog fint i alla fall 🙂

Basmalt, ett par sorter karamellmalt samt havregryn.

Basmalt, ett par sorter karamellmalt samt havregryn.

Kokning.
Kokning.
Lakning.
Lakning.
OG 1048.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s