Intro

Den blankaste ölen hittils 🙂

Jag skaffade mig ett 10-liters start-kit från Lilla Köksbryggeriet och bryggde några delmäskningsrecept. Resultaten var absolut helt ok, men jag var inte riktigt tillfredsställd med att brygga med extrakt så jag bestämde mig för att ge mig in på helmäskning. Och det är där jag är nu.

I skrivande stund har jag precis flaskat mina första liter av mitt ”egenpåhittade recept”. Jag hade inte mycket koll på läget när jag satte ihop det även om det bara är några veckor sedan, men jag försökt läsa på en hel del dess och hoppas på att ha lite mer kontroll på vad som kommer ut vid nästa bryggning. Inte för att det som flaskades idag smakade dåligt på något vis.

Använde också irish moss vilket verkligen syns på resultatet jämfört med mina tidigare.

Hämtade idag också ut en leverans från Humlegårdens Ekolager bestående av ingredienser till två mindre 10-liters bryggder, en ny större 30-liters jäshink samt lite litteratur att läsa igenom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.